Συμμετοχή του Τομέα Πληροφορικής στο Rome Maker Faire 2018

Ο Τομέας Πληροφορικής του 2ου Ε.Π.Α.Λ. Ηράκλειου συμμετείχε με επιτυχία στο κορυφαίο τεχνολογικό γεγονός της Ευρώπης, Rome Maker Faire 2018. Το έργο μας CanBuddy επιλέχθηκε από ειδική επιτροπή ανάμεσα σε εκατοντάδες σχολεία απ’ όλη την Ευρώπη.

 

Ο CanBuddy (http://canbuddy.rocks/) είναι ένας ρομποτικός μεταλλικός ανακυκλωτής που μετακινείται αυτόνομα σε ένα χώρο π.χ. γραφεία, αεροδρόμια, μουσεία, νοσοκομεία και επιτρέπει τη συγκέντρωση μεταλλικών κουτιών όπως αναψυκτικών, δοχείων φαγητών κ.ά. Επιπλέον προσφέρεται ενημέρωση, διασκέδαση με προβολή νέων, video κ.τ.λ. αλλά και δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών π.χ. εισιτηρίων.

 

Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποσπώντας ιδιαίτερα θερμά σχόλια. Επιπλέον το σχολείο μας προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο Berlin Maker Faire, να παρουσιαστεί στον μεγαλύτερο οργανισμό ανακύκλωσης της Γαλλίας αλλά και να χρηματοδοτηθεί ιδιωτικά για περαιτέρω ανάπτυξη, εφόσον το επιλέξουν οι μαθητές.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Aegean air για την υποστήριξη της ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι και να δοθεί αυτή η πολύτιμη εμπειρία στους μαθητές, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να προβληθεί η καινοτομία της χώρας μας.

[print_gllr id=2385]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...