Σχολεία-πρέσβεις του ΕΚ

Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Παχιαδάκη Ελευθερία ΠΕ06

Γιουκάκη Μαρία ΠΕ19

Βελιδάκης Γιώργος ΠΕ19

 

Περιγραφή και στόχοι του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σκοπό έχει την αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των λυκείων και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση της του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνομιλία με τον ευρωβουλευτή κο Ανδρουλάκη Νίκο.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) είχαμε την τιμή και την χαρά να συνομιλήσουμε μέσω skype με τον Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Ανδρουλάκη για τον εορτασμό της Ευρώπης, τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, των οργάνων και των επιτροπών, για τη συνεργασία των ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων με σκοπό την προώθηση εθνικών θεμάτων, για την πολυγλωσσία στην Ευρώπη και τη σημασία και την προσφορά της ενωμένης Ευρώπης για κάθε Ευρωπαίο πολίτη.
Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστως μας έλυσε όλες τις απορίες.
Τον ευχαριστούμε πολύ!

#EPAmbassadorSchool

 

Ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια δικτύψν και πληροφοριών της ΕΕ. (ENISA)

Η κα Καμπουράκη Ιωάννα και ο κος Φανουράκης Φάνης από τον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών της EE (ENISA) μας ενημέρωσαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στην ΕΕ και τον ρόλο του ENISA, πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια των δικτύων και των προσωπικών πληροφοριών, για τους κινδύνους που διατρέχουμε εμείς ως πρόσωπα αλλά και οι χώρες και πως μπορούμε να προστατευθούμε.

Μας ενημέρωσαν για τους κινδύνους από τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κρατών, επιχειρήσεων και προσωπικών δεδομένων. Για το τι πρέπει να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε κατά την δημοσιοποίηση πληροφοριών που μας αφορούν και το πλήθος των ατόμων που ενημερώνονται. Ενημέρωσαν τους μαθητές για επερχόμενους διαγωνισμούς καθώς και για την δυνατότητα εύρεσης εργασίας στον οργανισμό.

Η έδρα του ENISA είναι στο Ηράκλειο, κάτι που τονίζει τη σημασία της περιφερειας στην ΕΕ, αλλά και των δικών μας ερευνητικών ιδρυμάτων (ΙΤΕ και Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Επίσκεψη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης (Europe Direct Κρήτης).

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, (European Parliament Ambassador School Ambassadors), είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κα Βασιλική Μαδούλκα και τον κο Μωραϊτάκη Νικόλαο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης (Europe Direct Κρήτης).

Στα πλαίσια της παρουσίασης έγινε αναφορά στη λειτουργία του Europe Direct, και στη συνέχεια αναφέρθηκαν  τα εργαλεία που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ενωση  για την  κατάρτιση και απασχόληση των νέων.

Αναλυτικότερα έγινε παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ , των προγραμμάτων στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, του φακέλου europass, της Ευρωπαϊκής πύλης για την επαγγελματική κινητικότητα (Eures) και της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της νεολαίας (European Youth Portal).

#EPAmbassadorSchool

#EuropeDirectCrete

 

Δραστηριότητες για την Ευρωπαϊκή  Μέρα  Γλωσσών. (26 Σεπτεμβρίου 2017)

 

 

 

 

 

 

Greetings – Thank you!