Σχολεία-πρέσβεις του ΕΚ

Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί.

Παχιαδάκη Ελευθερία ΠΕ06

Γιουκάκη Μαρία ΠΕ86

Βελιδάκης Γιώργος ΠΕ86

Περιγραφή και στόχοι του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σκοπό έχει την αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των λυκείων και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση της του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου γιόρτασε την “Ημέρα της Ευρώπης”


Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament Ambassador School), γιόρτασε την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων. 
Την Τρίτη 7 Μαΐου, στα πλαίσια της δράσης του Europe Direct Crete “Το Μέλλον της Ευρώπης είναι στο χέρι σου – Διάλογος με μαθητές” μαθητές του σχολείου μας υποδέχτηκαν καθηγητές και μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, καθώς και καθηγητές και μαθητές από το Uddevallas Upper Secondary School (Σουηδία) και εκπρόσωπο του Europe Direct Fyrbodal, Amal της Σουηδίας. Συζήτησαν θέματα σχετικά με το Μεταναστευτικό, την Εκπαίδευση και την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Ανισότητες και το Περιβάλλον. Πήραν πληροφορίες, αντάλλαξαν απόψεις, επιχειρήματα, γνώσεις και εμπειρίες. Ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους και διατύπωσαν ερωτήσεις. Κατέληξαν σε ουσιαστικά συμπεράσματα που σχετίζονται με τη σημασία του σεβασμού της διαφορετικότητας και της άποψης του άλλου, την ανάγκη για ομαδικότητα και τησυνεργασία, αλλά και την συνειδητοποίηση ότι τα προβλήματα είναι κοινά για τους λαούς της Ευρώπης. 
Την Τετάρτη 8 Μαΐου πήραν μέρος στην ημερίδα που οργανώθηκε από το Europe Direct Crete στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους φορείς για τα θέματα που τους είχαν απασχολήσει την 1η ημέρα. 
Την Πέμπτη 9 Μαΐου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις και οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες με τα συμπεράσματά τους. Για τους νέους Ευρώπη σημαίνει Ειρήνη, Κατανόηση, Ισότητα, Γνώσεις, Φιλία και Συνεργασία. Συζήτησαν επίσης για τη σημασία της ψήφου των νέων στις προσεχείς Eυρωεκλογές. Αυτή τη φορά ψηφίζουν για το Μέλλον, τη Συμφιλίωση, την Ειρήνη, για να εκφράσουν την Άποψη και τα Επιχειρήματα τους, γιατί είναι Ενεργοί Πολίτες.
#2ndVocationalSchoolHeraklion#EPAmbassadorSchools#AftitiForaPsifizw,
#ThisTimeImVoting#EuropeDirectCrete

 

Video του μαθητή του ΒΠ Τσιχλάκη Γιώργου για τις Ευρωεκλογές .

 

Βράβευση των junior ambassadors του σχολείου μας που συμμετείχαν στις δράσεις για το πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. (European Parliament Ambassador School)
#2epal #2ndVocationalSchoolHeraklion #EPAS#EuropeanParliamentAmbassadorSchool

 

Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, ΓΕΛ Μούδρου Λήμνου, το ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα Αττικής ήταν τα πέντε σχολεία που επελέγησαν από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, για να αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα στο
σεμινάριο που διοργανώθηκε στα γραφεία του ΕΚ στις Βρυξέλες, στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2018, στα πλαίσια του προγράμματος Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament Ambassador School).
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τις δράσεις του ΕΚ, η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών και η δημιουργία δεσμών φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Πήραν μέρος 88 εκπαιδευτικοί από ισάριθμα
σχολεία από τις 27 χώρες της Ε.Ε. Η επιλογή του σχολείου μας ήρθε ως επιβράβευση για τις δράσεις που έχουν κάνει στα πλαίσια του
προγράμματος τα δύο τελευταία χρόνια οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας (Junior και Senior Ambassadors).
Η αλληλεπίδραση των σχολείων και των εκπαιδευτικών βοήθησε στην ανταλλαγή προτάσεων για τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να συνειδητοποιήσουν τις κοινές ρίζες και τις κοινές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η Ευρώπη στους πολίτες της και ειδικά στους νέους. Ταυτόχρονα να κατανοήσουν την ανάγκη να γίνουν ενεργοί και συμμετοχικοί πολίτες που λαμβάνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων. Πρώτο βήμα μπορεί να αποτελέσει η συμμετοχή στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την καθηγήτρια – Senior Ambassador κ. Μαρία Γιουκάκη.
#EPAS, #EPAmbassadorSchools #2epalheraklion #2ndVocationalSchoolofHeraklion #thistimeimvoting

Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας Ευρώπης στις 9 Μαΐου και σε συνέχεια των δράσεων του σχολείου για να γνωρίσουν οι μαθητές καλύτερα την Ευρώπη οργανώσαμε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με θέμα τί άλλο; την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την πρωτοβουλία χαιρέτησαν ο υφυπουργός παιδειας κος Μπαξεβανάκης Δημήτρης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, κος Τερζάκης Γεώργιος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κος Γιγουρτάκης Νικόλαος, που επισκέφθηκαν σήμερα το σχολείο μας.
Συμμετείχαν 15 ομάδες και πάνω από 70 μαθητές που απάντησαν σε γρίφους σχετικά με τις χώρες της Ε.Ε., αναζήτησαν συμμαθητές τους με καταγωγή από άλλες ευρωπαϊκες χώρες και γνώρισαν χαρακτηριστικά μνημεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού
Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. #EPAS #EPAmbassadorSchools #2epalheraklion#2ndVocationalSchoolofHeraklion
🇪🇺🕵️‍♂️🏃‍♂️🏃‍♀️

Τηλεδιασκεψη με λύκειο της Πορτογαλίας της Καλαμάτας και της Λιθουανίας.

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μέσω skype με συμμετοχή των junior ambassadors του σχολείου μας, του σχολείου Eça de Queirós της Λισαβόνας, του σχολείου Juventos gimnazija του Βιίλνιους της Λιθουανίας, και του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Ο αθλητισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με άλλους juniors ambassadors. Αντάλλαξαν απόψεις και μεταξύ άλλων μίλησαν και για τα project με τα οποία έχουν πραγματευτεί μεχρι τώρα όσον αφορά το πρόγραμμα EPAS.

Παρουσίαση για την θέση της γυναίκας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρουσίαση της Junior ambassador του σχολείου μας, Κατερίνας Τόλια για τη θέση της γυναίκας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η-θέση-της-γυναίκας-στην-Ευρωπαϊκή-Ένωση

Δημιουργία Quiz με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι μαθητές του τμήματος του τομέα Πληροφορικής της Β τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν quiz με τη βοήθεια της πλατφόρμας wordwall.net. Στο quiz ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να τοποθετήσει στο σωστό σημείο του χάρτη της ΕυρωπαΙκής Ενωσης, τις ετικέτες με τα ονόματα των χωρών. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και διαγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο quiz.
Το quiz υπάρχει στο σύνδεσμο : https://wordwall.net/resource/251650>/h3>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χάρτης με τα μνημεία πρωτευουσών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια της ημέρας της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου 2018, οι μαθητές Μακριδάκης Μάνος και Παντουραρίου Μπογκνταν, δημιούργησαν με τη βοήθεια της εφαρμογής Google maps, χάρτη με τα μνημεία των πρωτευουσών χωρών μελών της Ευρωπαΐκής Ενωσης.
#EPAS #EPAmbassadorSchools #2epalheraklion#2ndVocationalSchoolofHeraklion #Europeday

Δημιουργία διαδραστικού χάρτη με τα σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι junior ambassadors του σχολείου μας δημιούργησαν, με τη βοήθεια της εφαρμογής Google maps, διαδραστικό χάρτη, στον οποίο κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα μπορεί να αφήσει το στίγμα του σημειώνοντας την τοποθεσία του και άλλες πληροφορίες όπως τη διεύθυνση του σχολείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

 

 

 

Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου από τους junior ambassadors του σχολείου σε μαθητές και κατοίκους της περιοχής του σχολέιου μας.

Οι μαθητές του σχολείου μας, στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου ως μέλους του θεσμού των Σχολείων – Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δημιούργησαν φυλλάδιο σχετικά με την Ευρώπη, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα βασικά επιτεύγματα της.
Στη συνέχεια διένειμαν το φυλλάδιο αυτό και ενημέρωσαν τόσο τους συμμαθητές τους, όσο και τους κατοίκους της περιοχής του σχολείου.
Συζήτησαν σχετικά με τις δυνατότητες που έχουν οι νέοι της Ευρωπαϊκής κοινότητας να ταξιδέψουν και να σπουδάσουν σε άλλες χώρες, καθώς και για τις αξίες της πολυμορφίας, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τονίστηκε η ανάγκη της ενημέρωσης για τη δημιουργία ενεργών πολιτών, καθώς και η ανάγκη για τη συμμετοχή των νέων στις Ευρωεκλογές του 2019.

Στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέση μας σε αυτή, οι μαθητές-junior ambassadors, ετοίμασαν ενημερωτικά φυλλάδια και παρουσιάσεις:

Παρουσίαση του μαθητή Χειμωνίτη Μιχάλη για την Ευρώπη.

Εργασία του μαθητή Ταρλα Θεοδόση για την Ευρώπη.

https://prezi.com/view/cB18wvPmzRznHJRqSqQE/

Εργασία της μαθήτριας Ξενίδου Κατερίνας για την ημέρα της γυναίκας.

https://prezi.com/view/ZmjfeNCeiPB138rDm1L2/

Έργο της μαθήτριας Κουμάκη Μαρίας του ΒΔ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

#EPAS #EPAmbassadorSchools #2epalheraklion #WomansDay #InternationalWomansDay #2ndVocationalSchoolHeraklion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημέρωση μαθητών από το Europe Direct Crete.

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν την αίθουσα συμβουλίων της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, όπου ενημερώθηκαν από τον κο Μωραϊτάκη Νίκο του Europe Direct Κρήτης, για τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον τρόπο λειτουργίας τους. Έγινε περιγραφή της δομής και του τρόπου λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επίσης ενημερώθηκαν  για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που προωθούν την κινητικότητα στην εργασία και στη μάθηση , καθώς και το ρόλο που διαδραματίζει το Europe Direct Crete, ως Κέντρο παροχής και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τους Νέους και επιπροσθέτως περί υποστήριξης των StartUps, της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη και των νέων δεξιοτήτων!

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και από τον περιφερειάρχη  Κρήτης και πρώην Ευρωβουλευτή, κο Αρναουτάκη Σταύρο, για την εμπειρία του στο Ευρωκοινοβούλιο και την προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οικονομία της περιφέρειας Κρήτης και της Ελλάδας.

 

Συνομιλία με τον ευρωβουλευτή κο Ανδρουλάκη Νίκο.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) είχαμε την τιμή και την χαρά να συνομιλήσουμε μέσω skype με τον Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Ανδρουλάκη για τον εορτασμό της Ευρώπης, τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, των οργάνων και των επιτροπών, για τη συνεργασία των ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων με σκοπό την προώθηση εθνικών θεμάτων, για την πολυγλωσσία στην Ευρώπη και τη σημασία και την προσφορά της ενωμένης Ευρώπης για κάθε Ευρωπαίο πολίτη.
Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστως μας έλυσε όλες τις απορίες.
Τον ευχαριστούμε πολύ!

#EPAmbassadorSchool

Ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών της ΕΕ. (ENISA)

Η κα Καμπουράκη Ιωάννα και ο κος Φανουράκης Φάνης από τον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών της EE (ENISA) μας ενημέρωσαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στην ΕΕ και τον ρόλο του ENISA, πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια των δικτύων και των προσωπικών πληροφοριών, για τους κινδύνους που διατρέχουμε εμείς ως πρόσωπα αλλά και οι χώρες και πως μπορούμε να προστατευθούμε.

Μας ενημέρωσαν για τους κινδύνους από τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κρατών, επιχειρήσεων και προσωπικών δεδομένων. Για το τι πρέπει να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε κατά την δημοσιοποίηση πληροφοριών που μας αφορούν και το πλήθος των ατόμων που ενημερώνονται. Ενημέρωσαν τους μαθητές για επερχόμενους διαγωνισμούς καθώς και για την δυνατότητα εύρεσης εργασίας στον οργανισμό.

Η έδρα του ENISA είναι στο Ηράκλειο, κάτι που τονίζει τη σημασία της περιφερειας στην ΕΕ, αλλά και των δικών μας ερευνητικών ιδρυμάτων (ΙΤΕ και Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Επίσκεψη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης (Europe Direct Κρήτης).

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, (European Parliament Ambassador School Ambassadors), είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κα Βασιλική Μαδούλκα και τον κο Μωραϊτάκη Νικόλαο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης (Europe Direct Κρήτης).

Στα πλαίσια της παρουσίασης έγινε αναφορά στη λειτουργία του Europe Direct, και στη συνέχεια αναφέρθηκαν  τα εργαλεία που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ενωση  για την  κατάρτιση και απασχόληση των νέων.

Αναλυτικότερα έγινε παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ , των προγραμμάτων στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, του φακέλου europass, της Ευρωπαϊκής πύλης για την επαγγελματική κινητικότητα (Eures) και της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της νεολαίας (European Youth Portal).

#EPAmbassadorSchool

#EuropeDirectCrete

Δραστηριότητες για την Ευρωπαϊκή  Μέρα  Γλωσσών. (26 Σεπτεμβρίου 2017)

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, η Ευρωπα?κή Μέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου από το 2001.

Οι γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περιλαμβάνουν τις 23 επίσημες γλώσσες της Ένωσης δίπλα σε μια σειρά από άλλες γλώσσες. Η ΕΕ βεβαιώνει στη σελίδα της ότι «οι Γλώσσες είναι ο πλούτος της Ευρώπης». H EE είναι πολυγλωσσική με μια διπλή έννοια: πολλές μητρικές γλώσσες ομιλούνται μέσα στο γεωγραφικό αυτό χώρο και πολλοί πολίτες γνωρίζουν αρκετές γλώσσες.

Πολιτική της ΕΕ είναι να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες της να είναι πολύγλωσσοι? ειδικότερα, για πρώτη φορά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Βαρκελώνης το 2002, τους ενθαρρύνει να είναι σε θέση να μιλούν δύο γλώσσες πέρα από τη μητρική γλώσσα τους.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχοντας πεισθεί ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για επίτευξη μεγαλύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας, προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη. Μια σειρά από προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προωθούν την εκμάθηση γλωσσών και τη γλωσσική ποικιλία.

Οι επίσημες γλώσσες στην Ευρώπη των «27» είναι 23 (βουλγάρικα, τσέχικα, δανικά, ολλανδικά, αγγλικά, εσθονικά, φινλανδικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ουγγρικά, ιρλανδικά, ιταλικά, λεττονικά, λιθουανικά, μαλτέζικα, πολωνικά, πορτογαλικά, ρουμανικά, σλοβακικά, σλοβενικά, ισπανικά, σουηδικά). Όλες οι επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι επίσης και γλώσσες εργασίας της. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι όλα τα έγγραφα μεταφράζονται σε όλες τις επίσημες γλώσσες και ότι όλη η προφορική επικοινωνία στη λειτουργία της Ένωσης διεξάγεται σε όλες τις γλώσσες. Η νομοθεσία και τα έγγραφα με μεγάλη σημασία ή ενδιαφέρον για το κοινό παράγονται και στις 23 επίσημες γλώσσες, αλλά αυτό ισχύει για ένα μικρό μέρος της εργασίας των θεσμικών οργάνων. Τα άλλα έγγραφα (π.χ. επικοινωνία με τις εθνικές αρχές, αποφάσεις απευθυνόμενες σε συγκεκριμένα άτομα ή οντότητες και αλληλογραφία) μεταφράζονται μόνο στις γλώσσες που χρειάζονται.

Ο εορτασμός των ευρωπαϊκών γλωσσών στοχεύει στην προώθηση της πολυγλωσσίας, της ισότητας των πολιτών και της διαπολιτισμικής κατανόησης.

Greetings map.

Greetings – Thank you!

 

 

Ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Δημιουργία τοίχου συναισθημάτων από τους μαθητές στο padlet.

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Παρουσίαση δράσεων σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.