Δράσεις

Επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

 

Επίσκεψη στο Χ.Υ.Τ.Α. Ηρακλείου.

Συμμετοχή των μαθητών των τμημάτων Α1 και Α6 του σχολείου μας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στην ενημερωτική εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. Πέρα Γαλήνων (Φόδελε) μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους.

Τσικνοπέπμτη

Το σχολείο μας, την Τσικνοπέμπτη 20/02/2014, στα πλαίσια του κύκλου δράσεων για την επαναχρησιμοποίηση που γίνεται με αφορμή την Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης που προκήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωσSOSτε» και συντονίζεται από το ΚΠΕ Βάμου,  διοργάνωσε δράση με θέμα «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ». Ομάδα μαθητών του σχολείου μας ανέλαβε να κατασκευάσει αποκριάτικες στολές με ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, χαρτόκουτες, πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά, υφάσματα, περιοδικά κ.α.). Οι μαθητές παρουσίασαν τις κατασκευές τους περνώντας το μήνυμα «Δεν πετάω τίποτα ? δημιουργώ από τα σκουπίδια των άλλων». Στόχος της δράσης αυτής ήταν να γνωρίσουν τρόπους επαναχρησιμοποίησης υλικών και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές  για το θέμα των απορριμμάτων, και ειδικά για το μεγάλο θέμα της μείωσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε και χρήματα να ξοδεύονται λιγότερα για τη διαχείρισή τους, και ζητήματα καταστροφής της φύσης, και επιπτώσεών τους στην υγεία μας να περιοριστούν.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές της ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΑΘΑΚΗ που «γλύκαναν την εκδήλωση»  με τους υπέροχους λουκουμάδες τους.

Επίσκεψη στο Στρασβούργο

Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στα πλαίσια του πρώτου Πανελληνίου βραβείου Αειφόρου σχολείου που κέρδισε το σχολείο μας το σχολικό έτος 2012-2013.

Πρωτόκολλο αδερφοποίησης του σχολείου μας με το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας και το Σ.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης.

[nggallery id=21]

Αλκοόλ και οδήγηση.

Χρήση γυαλιών προσομοίωσης μέθης σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» στις 26 Απριλίου 2013.

Δράση «Ασφαλής οδήγηση»

Στις 23 Απριλίου 2013, σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, μαθητές του σχολείου μας έκαναν διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και αυτοκόλλητων σε διερχόμενους οδηγούς στη λεωφόρο Κνωσσού.

[nggallery id=15]

Εκδρομή της περιβαλλοντικής ομάδας στο ΚΠΕ Αρχανών στις 24 Απριλίου 2013

[nggallery id=14]

Εθελοντική αιμοδοσία.

Οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, και συμμετοχή ενηλίκων μαθητών και γονεών στις 18 Απριλίου 2013

[nggallery id=17]

 

Ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στο Αρκάδι και στο Ρέθυμνο στις 16 Απριλίου 2013

[nggallery id=13]

Ημερίδα με θέμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Διαφυλικές Σχέσεις» την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013.

Στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής της Α΄ τάξης  «Αγωγή Υγείας- Πρώτες βοήθειες» και του μαθήματος της Β΄ τάξη του τομέα Υγείας και Πρόνοιας  «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα», πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση ?Διάλεξη με θέμα  «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση & Διαφυλικές Σχέσεις». Εκλεκτός προσκεκλημένος κεντρικός  ομιλητής της διάλεξης ήταν  ο Δρ. Θάνος Ασκητής ( νευρολόγος ? ψυχίατρος) και η συνεργάτης του κ. Μαρίνα Μόσχα (ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013.


[nggallery id=10]

Έρευνα για τη σεξουαλική συμπεριφορά. from 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Προβολή ταινίας στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού στις 21 Μαρτίου 2013

[nggallery id=12]

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Περιβαλλοντικής ομάδας στο Κ.Π.Ε. Βάμου 6 και 7 Μαρτίου 2013.

[nggallery id=5]

 

Ημέρα κατά της βίας.

Στα πλαίσια της ημέρας κατά της βίας στις 5 Μαρτίου 2013 μαθητές του σχολείου δημιούργησαν πανό με μηνύματα για την σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό.

[nggallery id=11]

 

Βιωματικό σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης από την Μαρία Παναγιωτάκη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων στις 5 και 19 Φεβρουαρίου 2013.

[nggallery id=4]

 

Ά, ΄Β και ΄Γ φάση ενδοσχολικής επιμόρφωσης στις ερευνητικές εργασίες από τον σχολικό σύμβουλο κο Τζωρτζάκη Ιωάννη.

Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2013, στις 18 και 21 Φεβρουαρίου και στις 25 και 27 Φεβρουαρίου 2013 διεξήχθησαν στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας σεμινάρια από τον σχολικό σύμβουλο κο Τζωρτζάκη Ιωάννη με θέμα: «Πρακτικά ζητήματα Ερευνητικών Εργασιών (Σχεδιασμός ? Μεθοδολογία – Υλοποίηση – Αξιολόγηση & Δημοσίευση)»

[nggallery id=9]

 

Ενημέρωση καθηγητών του σχολείου μας από το ΚΕ.ΘΕ.Α

[nggallery id=2] Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 έγινε στο χώρο του σχολείου μας ενημέρωση από την κα Κασάκη Μαρία για τις εξαρτήσεις.

 

Βιωματικές συναντήσεις του ΚΕΘΕΑ με μαθητές του σχολείου μας.

Στα πλαίσια της ειδικής θεματικής ενότητας με τίτλο «Οι νέοι μιλούν για τα ναρκωτικά», οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις εξαρτήσεις από την Κα Κασάκη Μαρία.

 

Η ενημέρωση έγινε με τη βοήθεια βιωματικών ασκήσεων.