Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ #Health for Europe

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕRASMUS+ KA229 (school exchanges)

2o EΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στην νέα σχολική χρονιά 2020-2021 το σχολείο μας συμμετέχει σε ένα νέο Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ το #Health for Europe.  Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχολεία από την Ισπανία, την Τσεχία, την Γερμανία και την Ελλάδα,(2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου).

To πρόγραμμα έχει διπλό στόχο. Από την μία πλευρά  στοχεύει στο να είμαστε  υγιεις, με την σωστή διατροφή, την εξάσκηση, την μείωση του στρες κλπ, και από την άλλη να έχουμε ένα υγιές περιβάλλον, δηλαδή να μάθουμε να το προστατεύουμε.

Οι μαθητές από όλα τα σχολεία:

Α.  θα μελετήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής τους, θα προτείνουν δρασεις για να βοηθήσουν το περιβάλλον τους, θα μάθουν για τα οφέλη της ανακύκλωσης και θα κάνουν ανακύκλωση, θα μάθουν για την μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, την κλιματική αλλαγή και πως αυτά επιδρούν στην καθημερινότητά τους .

Β.  Επίσης θα μάθουν για την σωστή διατροφή και τις διατροφικές διαταραχές, για τις διαταραχές ύπνου, την αντιμετώπιση του στρες, τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης,

Επειδή είναι ένα πρόγραμμα σχολικών ανταλλαγών, θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν μαθητές από άλλες χώρες της Ευρώπης, να μάθουν για τις χώρες τους, τα ήθη και έθιμά τους, τις συμπεριφορές τους ως προς το περιβάλλον και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Θα επισκεφτούν ξένα σχολεία σε ξένες χώρες, θα δουν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα μιλήσουν σε ξένη γλώσσα, και θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία για να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Η Διευθύντρια                                                                                   Η Συντονίστρια

Τσαγκαράκη Ευαγγελία                                                                   Σταυράκη Ελενα

Comments are closed.
Ιστορικό