Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου“πέταξε” στην Ισπανία!!!!!

Από το  σχολείο μας 8 μαθητές και 2 καθηγητές ταξίδεψαν στην άλλη άκρη της Ευρώπης στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην τελευταία κινητικότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος #Erasmus+ “#FORHEALTHYEUROPE”, από 1/5 μέχρι 9/5/23.

Το Ισπανικό σχολείο IESPROFESORANTONIOMUROστο PUERTOREALπου μας υποδέχθηκε, μας ετοίμασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Γνωρίσαμε τις εγκαταστάσεις του σχολείου, τα εργαστήριά του, τους κήπους του, παίξαμε παιγνίδια γνωριμίας, παρουσιάσαμε την πόλη μας και την δουλειά μας πάνω στο στρες και τον  ύπνο, μάθαμε χορό Flamenco, γυμναστήκαμε, κάναμε μάθημα μουσικής, μπήκαμε στην τάξη των εικαστικών και ζωγραφίσαμε βεντάλιες, μαγειρέψαμε σε ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου ισπανικές συνταγές, κάναμε surfing, περπατήσαμε στο δάσος τους. Επισκεφτήκαμε το Πανεπιστήμιο του Cadizκαι οι φοιτητές του μας ετοίμασαν ένα μεγάλο τουρνουά διαφόρων παιχνιδιών και άλλων μη παραδοσιακών σπορ. Πήγαμε στην ιστορική πόλη του Cadizκαι ξεναγηθήκαμε στα μνημεία του παίζοντας ένα παιγνίδι κρυμμένου θησαυρού!!! Είδαμε το μουσείοΚαρναβαλιού που μόλις άνοιξε, πήγαμε στον αρχαιολογικό τους χώρο ένα Φοινικικό χωριό, που επάνω του μετά από 700 χρόνια οι Ρωμαίοιείχαν χτίσει «εργοστάσια» που πάστωναν ψάρια. Επισκεφτήκαμε την πόλη Jerezκαι αφού κάναμε μία περιήγηση στα γνωστότερα μνημεία και γειτονιές του, πήγαμε στο πανηγύρι του (Feria) που υπήρχε πολύς χορός Flamenco και κόσμος με τις αντίστοιχες στολές.

Την τελευταία μέρα πήγαμε στην καταπληκτική Σεβίλλη στην οποία υπάρχει έντονο ακόμη το Μαυριτανικό στοιχείο. Είδαμε το ALCAZAR, την Piaza De Espania, τον τεράστιο Καθεδρικό Ναό της, τον Χρυσό Πύργο της, τις εντυπωσιακές πλατείες και τον μοναδικό Γκουανταλκιβίρ!!! Και φυσικά δοκιμάσαμε Ισπανικές λιχουδιές (tapas).

Οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες καταπληκτικές. Οι ομοιότητες και οι διαφορές μας αξιοσημείωτες. Τα παιδιά και εμείς θα έχουμε να το θυμόμαστε για χρόνια! Μιλήσαμε αγγλικά, δοκιμάσαμε ισπανικά φαγητά, είδαμε τα έθιμα τους για τα πανηγύρια, μάθαμε μερικές λέξεις Ισπανικά, κάναμε καινούριους φίλους!!!

Κλείσαμε το πρόγραμμα με γλυκόπικρα συναισθήματα. Χαρά για όσα όμορφα περάσαμε και λύπη που τελείωσε η κινητικότητα και το πρόγραμμα!

Οι εκπρόσωποι της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Erasmus+ Έλενα Σταυράκη ΠΕ80 και Μανώλης Γρηγοράκης ΠΕ80.

Comments are closed.
Ιστορικό