Kick off meeting για το πρόγραμμα Erasmus+ ” Digital Marketing at Secondary Schools (DIMAS)”.

Στην νέα σχολική χρονιά 2019-2020 το σχολείο μας συμμετέχει σε ένα νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ το Digital Marketing at Secondary Schools (DIMAS). Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχολεία από την Ισπανία, Σουηδία, Κρήτη (2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου), η Περιφερειακή Εκπαίδευση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου EUC, και συντονιστής είναι η MYDOCUMENTA στην Βαρκελώνη.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι: «Η απόκτηση νέων επιχειρηματικών ικανοτήτων με την εισαγωγή δεξιοτήτων ψηφιακού μάρκετινγκ» και απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιμέρους στόχοι είναι:

· Η παραγωγή μιας λεπτομερούς και πιλοτικής «διδακτέας» ύλης για το ψηφιακό μάρκετινγκ με νέους ψηφιακούς μηχανισμούς αξιολόγησης που θα απευθύνεται σε καθηγητές και μαθητές.

· Η υποστήριξη των καθηγητών στην δημιουργία μιας συνεργατικής και καινοτόμου μεθοδολογίας με την χρήση ηλεκτρονικού χαρτοφυλακίου (e-portfolio).

· H υποκίνηση των μαθητών μέσω πρακτικής μάθησης επίλυσης προβλημάτων, βασισμένης σε σενάρια πραγματικής ζωής. · Η προώθηση της επιχειρηματικότητας και γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του σχολείου και της αγοράς εργασίας.

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου έγινε η πρώτη συνάντηση των συνεργατών από τα σχολεία και τους υπόλοιπους φορείς στην Βαρκελώνη, στις εγκαταστάσεις της MYDOCUMENTA.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...