Ενημέρωση για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

 27 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

     Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες του σχολείου μας  μέχρι σήμερα για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

1. Έχουν ξεκινήσει  μαθήματα τηλεκπαίδευσης, κατά τα οποία ο καθηγητής κάνει μάθημα ζωντανά και οι μαθητές παρακολουθούν διαδικτυακά. Πρόκειται για μαθήματα επανάληψης και εμπέδωσης της ύλης. Οι μαθητές για να παρακολουθήσουν, δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο λογαριασμό. Αρκεί να ακολουθήσουν το σύνδεσμο της ψηφιακής τάξης του καθηγητή που θα σας στείλουμε στο email που μας έχετε δηλώσει. Θα υπάρξει εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων, το οποίο και θα σας το στείλουμε καθώς και οδηγίες σύνδεσης στην  πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης.

2. Ανεξάρτητα από την τηλεδιάσκεψη, οι καθηγητές δημιουργούν τάξεις στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας,  όπου θα ανεβάζουν εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με το μάθημα και ανάλογα με τμήμα στο οποίο διδάσκουν. Θα σας ενημερώνουμε για το ποια μαθήματα είναι έτοιμα και από ποιους καθηγητές κάθε φορά.  

Σχετικές ιστοσελίδες είναι: https://eclass.sch.gr/ και https://e-me.edu.gr/  Αν τα μαθήματα είναι ανοικτά για όλους  ή δημόσια, δεν χρειάζεται οι μαθητές να έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Όταν όμως τα μαθήματα είναι κλειστά, δηλαδή θα απευθύνονται μόνο στους μαθητές του αντίστοιχου μαθήματος/τμήματος τότε οι μαθητές θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr) . Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε  στη δημιουργία του λογαριασμού. Τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι καθηγητές στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν τα ψηφιακά   τους μαθήματα. Το Υπουργείο προσπαθεί να αναβαθμίσει τα συστήματα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

3. Οι καθηγητές ανεξάρτητα με τους παραπάνω τρόπους, επικοινωνούν με τους μαθητές τους και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κάποιου άλλου τρόπου επικοινωνίας που θεωρούν εύχρηστο και αποτελεσματικό, προκειμένου να μην χαθεί η σύνδεση  με τους μαθητές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να μας στείλετε το email επικοινωνίας (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα του σχολείου: http://2epal-irakl.ira.sch.gr/

Το email του σχολείου είναι : 2epal-irakl@sch.gr

Από τη Διεύθυνση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...