Δράση για την επάρκεια των τροφίμων.

Στις 29 Φεβρουαρίου στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος το σχολείο μας φιλοξένησε τον ειδικό μαγειρικής τέχνης κ Γεώργιο Παπυράκη ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την επάρκεια των τροφίμων στα νοικοκυριά παλαιότερα και σήμερα. Αναφέρθηκε στο ενεργειακό και οικολογικό αποτύπωμα συνέπεια της σπατάλης τροφίμων. Μετά το τέλος της ενημέρωσης τα παιδιά δημιούργησαν εκλεκτά πιάτα μαζί με τον κ Παπυράκη χρησιμοποιώντας υλικά που είχαν φέρει απο το σπίτι τους. Δοκίμασαν πλιγούρι, γλυκοκολοκύθα, φινόκιο, ρέβα, φασουλόρυζο, μπριάμ και μια πλούσια μακαρονοσαλάτα. Ευχαριστούμε τον κ. Παπυρακη καθώς και τους μαθητές απο τα Β Υγείας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τις νόστιμες δημιουργίες τους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...