Ενημέρωση μαθητών από το Europe Direct Crete.

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν την αίθουσα συμβουλίων της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, όπου ενημερώθηκαν από τον κο Μωραϊτάκη Νίκο του Europe Direct Κρήτης, για τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον τρόπο λειτουργίας τους. Έγινε περιγραφή της δομής και του τρόπου λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επίσης ενημερώθηκαν  για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που προωθούν την κινητικότητα στην εργασία και στη μάθηση , καθώς και το ρόλο που διαδραματίζει το Europe Direct Crete, ως Κέντρο παροχής και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τους Νέους και επιπροσθέτως περί υποστήριξης των StartUps, της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη και των νέων δεξιοτήτων!

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και από τον περιφερειάρχη  Κρήτης και πρώην Ευρωβουλευτή, κο Αρναουτάκη Σταύρο, για την εμπειρία του στο Ευρωκοινοβούλιο και την προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οικονομία της περιφέρειας Κρήτης και της Ελλάδας.

[print_gllr id=2002]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...