Project ERASMUS+ #FORHEALTHYEUROPE «Για μια Υγιή Ευρώπη»

To project ERASMUS+ #FORHEALTHYEUROPE «Για μια Υγιή Ευρώπη», παρόλο που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω της πανδημίας, η υλοποίηση των δραστηριοτήτων μας έγινε μόνο διαδικτυακά. Φέτος μπορέσαμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συναντηθούμε όλοι οι συνεργάτες (Γερμανοί, Τσέχοι, Ισπανοί) αυτοπροσώπως στην πρώτη συνάντηση των καθηγητών του προγράμματος στο Ισπανικό σχολείο IES Antonio Muro στο Puerto Real.

Την πρώτη μέρα ο Διευθυντής του σχολείου μας παρουσίασε πληροφορίες για την πόλη τους και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας με τις θετικές και αρνητικές πλευρές του, επίσης τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το lock down στα σχολεία. Αξιολογήσαμε τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα την πρώτη χρονιά και σχεδιάσαμε την πρώτη κινητικότητα των μαθητών που θα λαβει χώρα τον Ιανουάριο του 2022 στο Pribram της Τσεχίας. Επίσης μας έγινε περιήγηση της πόλης του Puerto Real.

Την δεύτερη μέρα μας έγινε εκπαίδευση για το e-twinning και σχεδιάσαμε στην πλατφόρμα του e-twinning σελίδες για τις δραστηριότητες των επόμενων μηνών. Επίσης μας έδειξαν ένα πρόγραμμα δημιουργίας ηλεκτρονικόυ βιβλίου το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για την υλοποίηση δραστηριότητων με θέμα την Υγιεινή Διατροφή. Οι συνάδελφοι της Ισπανίας μας ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με μουσική και χορό Flamenco. Το απόγευμα μας έγινε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Cadiz με την υπέροχη αρχιτεκτονική και θαυμάσαμε το ηλιοβασίλεμα στον Ατλαντικό Ωκεανό!!

Την Τρίτη μέρα ενας συνάδελφος του ισπανικού σχολείου που διδάσκει ΤΠΕ μας έδειξε εργαλεία της google για την εξαποστέσεως διδασκαλία και όχι μόνο. Πειραματιστήκαμε με το flipgrid, googlelens, quizlet, quizizz, bitmoji, slidesmania, toontastic κλπ. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα αφιερωμένη στη διευρυμένη πραγματικότητα και τη ρομποτική στη μάθηση.

Tην Τέταρτη μέρα πριν φύγουμε την αφιερώσαμε στην Σεβίλλη και γίναμε θεατές της απαράμιλλης ομορφιάς της!

Η συνάντηση του έργου ήταν πολύ εμπνευσμένη και περιμένουμε ότι οι διεθνείς δραστηριότητες θα αποτελέσουν και πάλι αναπόσπαστο κομμάτι της μάθησης στο σχολείο μαςEnter

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...