1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

sport_day_6_10_2014  Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε από το Διευθυντή και το          Σύλλογο  Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ η 1η Πανελλήνια Ημέρα  Σχολικού  Αθλητισμού, τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, που για  το τρέχον  σχολικό έτος είχε ως θεματικό άξονα

   “Ρατσισμός και Διαφορετικότητα , Όλοι διαφορετικοί –    Όλοι       Ίσοι”.

 

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου το 1ο δίωρο παρακολούθησαν ταινίες που είχαν ως θέμα τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού, της ξενοφοβίας και της διαφορετικότητας.

Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση είχε την παρακάτω δομή:

  1. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

-Α΄ ΤΑΞΗ: “Grand Torino” σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ.

-Β΄ και Γ΄ ΤΑΞΗ: “Freedom Writers” σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζε.

Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία τα παιδιά κατέθεσαν τις απόψεις τους για το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη διαφορετικότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

  1. Στη συνέχεια με τη φροντίδα της Γυμνάστριας και του Συλλόγου Διδασκόντων τα παιδιά έλαβαν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες στο προαύλιο του σχολείου. Το αθλητικό μέρος της ημέρας είχε την εξής δομή:

– ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ποδοσφαίρου και Βόλεϊ .

-ΚΥΝΗΓΙ  ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ με σύνθημα ¨Μπλοκ στη βία – Πάσα στη φιλία –  Τάπα στο ρατσισμό”.

-Παιχνίδια δεξιοτεχνίας και ταχύτητας.

  1. Η ημέρα έκλεισε με συμμετοχή όλων των μαθητών σε μουσική εκδήλωση όπου οι μαθητές έπαιξαν παραδοσιακή μουσική και απήγγειλαν μαντινάδες με θέμα τη βία και το ρατσισμό.

Στο τέλος της ημέρας αυτής όλοι αναγνώρισαν την καθοριστική συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών, όπως άλλωστε θέλουμε όλοι οι μαθητές μας να γίνουν.

 

[print_gllr id=935]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...